Počast VL Francuske heroju bratu Arnaudu

Arnaud Beltrame [Arnód beltrám] (1973 –  2018) francuski pukovnik.

Beltrame je bio potpukovnik u francuskoj narodnoj miliciji i delegatski zapovednik pokrajinske žandarmerije u Audijskoj jedinici, koji je bio ubijen za vreme terorističkog napada na Carcassonne i Trèbes, kad se ponudio za taoca. Francuski predsednik Macron je kazao, da Beltrame zasluži “poštovanje i divljenje čitavog naroda.” Za svoju hrabrost i vernost je bio posmrtno unapređen u pukovnika i je primio odlikovanje Reda legije časti.

CEREMONIJA POČASTI PUKOVNIKU ARNOU BELTRAMU U GLDF 24. marta 2024. godine, Velika Loža Francuske imala je čast da organizuje ceremoniju počasti pukovniku Arno Beltramu. U prisustvu Velikog Majstora, Velika Loža Francuske je odala počast njegovoj hrabrosti i odvažnosti. Tokom ove dirljive ceremonije, Brat Andre Ugeto, iz Velike Lože Francuske, napisao je potresnu pesmu koju nam je pročitao, kao svedočanstvo divljenja i poštovanja koje gajimo prema ovom izuzetnom čoveku. Pozdravimo zajedno sećanje na ovog heroja, simbol posvećenosti i žrtvovanja.

Brat Arno je život dao za druge jer je smatrao da mu je to i moralna i vojnička dužnost. Smemo da pomislimo da je bio takav zato što je i bio deo Bratstva.

Glas masona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *